Concert agenda - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Concert agenda

Agenda en activiteiten
 
Op zondag 1 oktober geeft Accordeonensemble Opus 2 een concert onder de titel: Compositions in Colours.
locatie: Schuilkerk, Bagijnhof 21 in Delft
Aanvang: 15.00 uur
Reserveren en informatie over dit concert is te vinden:http://www.alphenopus2.nl/events/compositions-colours-concert/
Ook is er kaartverkoop aan de kerk vanaf 14.30 uur.Op zaterdag 7 oktober is de beroemde accordeonist Geir Draugsvoll in Nederland om een concert te geven en masterclasses. Annemarieke v.d. Ploeg heeft er een interessante dag van gemaakt. Klik hier voor meer info.

De lichte muziekcommissie van de NOVAM heeft op 7 oktober 2017 een workshop Jazz en Pop voor docenten georganiseerd, een inspirerende dag vol handvaten voor de docent. Voor meer informatie, klik hier.

Op zaterdag 4 november wordt er voor de 11e keer in Hoek van Holland het Accordeonfestival Hoek van Holland georganiseerd. De organisatie is in handen van het management van Lokaal Cultuur Centrum ‘De Hoekstee’ in nauwe samenwerking met het bestuur van de Eerste Hoekse Accordeon Vereniging. Er kunnen ca. 12 orkesten meedoen en vanwege de grote animo voor dit accordeonfestival,  kan er in principe maar 1 orkest per vereniging deelnemen. De doelstelling van deze dag is het beoordelen van de orkesten door een tweekoppige jury op conservatoriumniveau, die de verbeterpunten vastlegt in een rapport met positieve aanbevelingen. En het is ook nog een goede gelegenheid om naar elkaar te luisteren en duurzame kontakten te leggen. De inschrijving voor dit succesvolle evenement start vanaf 7 juni tot en met 9 september 2017. Meer informatie, die vermeld staan in de uitnodigingsbrief, zijn te vinden op de website van de Eerste Hoekse Accordeon Vereniging https://www.ehav.nl/festivals/ of stuur een mail naar hpmwestdijk@gmail.com.


Voor verdere info klik hier


Zaterdag 4 november 2017 organiseert Novam-Gelderland in samenwerking met Muziekeducatie-Gelderland een orkestendag  “Orkestendag 2017 “
Deze dag wordt gehouden in een gloednieuwe theaterzaal van MFC Stroud, Brinkstraat 91. Op dit moment hebben zich 2 accordeon-orkesten en 2 hafabra-orkesten zich aangemeld. Deelname is gratis. Wanneer een orkest gejureerd dient te worden, wordt daarvoor een kleine vergoeding geregeld. Inschrijfdatum sluit op 1 oktober 2017 of eerder indien het aantal orkesten compleet is. De dag begint om 11.00 uur en eindigt op 17.15 uur.   entree gratis!

Op zaterdag 4 november geeft Accordeonorkest Swentibold hun 50 jaar jubileumconcert.
locatie: het Volkshoes, Pastoor Schoenmaeckersstraat 8, 6163 BW Geleen.

Op zaterdag 11 november verzorgt accordeonvereniging Altena Musica een najaarsconcert onder leiding van hun nieuwe dirigente: Ilse Roskam. De muziek zal bestaan van filmmuziek tot bekende meezingers en alles wat er tussen in zit. Samen met blaaskapel de Bieswald Ländl uit Werkendam maken ze er een gezellige avond van.
Locatie: dorpshuis Tavenu, Singel 16 in Nieuwendijk
Aanvang: 20.00 uur. Kaartjes a 5 euro zijn te verkrijgen bij de ingang van het dorpshuis.


 
Op vrijdagavond 24 november geeft Accordeonvereniging  Kunst en Vermaak uit Zwolle haar 70 jarige jubileumuitvoering in de Weyenbelt. Het opstap-orkest het A-orkest en het Tutti orkest o.l.v. Simone Colicchia-Bakker verzorgen een gevarieerd progamma .
Plaats: Champherbeeklaan 82, Zwolle – Berkum.
Aanvang: 20.00 (zaal open 19:30) kaartjes:  € 7.50 Kinderen tot 12 jaar gratis entree.
Voor meer informatie  zie www.kunstenvermaak.nl of  telefoonnr. 038-4656338.


Accordeon vereniging Con Zelo bestaat 75 jaar. Om dit te vieren geven ze op zaterdag 16 december een speciaal Winterconcert, een eerste uitvoering van het jubileumconcert met een gastoptreden van het professionele duo De Thuiskomst met Quirine van Hoek (viool) en Ellen Zijm (accordeon).
plaats: Nederlands Hervormde Kerk, Radboudstraat 1 te Hoogwoud.
aanvang: 20:00 uur
Zondagmiddag 17 december 2017 vindt de tweede uitvoering van dit jubileumconcert plaats met wederom een gastoptreden van het professionele duo De Thuiskomst met Quirine van Hoek (viool) en Ellen Zijm (accordeon).
plaats: Nederlands Hervormde Kerk, Radboudstraat 1 te Hoogwoud.
aanvang: 14:30 uur

 
Zondagmiddag 17 december wordt er een sfeervol Kerstconcert verzorgd door de Amsterdamse Accordeonvereniging Insulinde m.m.v. Vocal group Barbees & Barflies .
Locatie: Kerk Zuidervermaning, Zuideinde 233, 1551 EG Westzaan.
Aanvang: 14.30 uur.
Entree: € 5,00.

Zondag 28 januari 2018 Amsterdams Amateur Accordeon festival in de grote zaal van het Zonnehuis Amsterdam Noord.
(meer informatie komt later)

Zondag 18 maart 2018 Nationaal Accordeon Concours voor Solisten en Kamermuziek Amstelveen

Zondag 8 april 2018 NOVAM Orkesten festival

Zaterdag 3 november 2018 NOVAM 90 jaar jubileum concert
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu