Mondharmonica nieuws - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Mondharmonica nieuws

Mondharmonica
Doe mee aan het Groot Jubileum Orkest. Alle mondharmonica spelers die noten kunnen lezen kunnen aan dit orkest deelnemen. Kijk voor meer informatie op: http://www.novam.net/groot-jubileum-orkest.html 
Weekend voor accordeon en mondharmonica in Mierlo 5 - 7 oktober 2018

Wil je graag andere muzikanten ontmoeten? Wil je beter leren spelen? Kom dan van vrijdag 5 t/m zondag 7 oktober 2018 naar De Blauwe Kei, Weijer 18 5731 PR Mierlo!!! Zoals ieder jaar organiseer ik hier weer een weekend voor mondharmonicaspelers en accordeonisten. De muziek speelt tijdens het weekend natuurlijk de belangrijkste rol, maar aan gezelligheid zal het zeker niet ontbreken. Veel spelers zien ik dan ook jaarlijks tijdens dit weekend terug keren.

De mondharmonicaspelers gaan zich dit weekend nogmaals laten inspireren door Cristian Inostroza . In oktober 2016 waren zij een avond te gast in Helmond en deze workshop is zo goed bevallen dat ze afgelopen jaar een heel weekend de tijd kregen om ons in te wijden in de geheimen van Chileense volksmuziek, blues (hoe bouw je een leuke solo op) , en het gebruik van technieken zoals overblows en bendings. Dit smaakte naar meer dus dit jaar is Cristian nogmaals onze gast. De gitaar-begeleiding is weer in vertrouwde handen bij Cor Groot. Wegens groot succes de afgelopen jaren worden de workshops ook dit jaar weer gegeven voor één groep waarin de bas- , akkoord- , chromatische en diatonische mondharmonica's (bluesharps) samen musiceren. De lesstof is zodanig samengesteld dat spelers van elk niveau en elke muziekstijl kunnen deelnemen en tijdens het weekend hun spel aanmerkelijk kunnen verbeteren.

Tijdens de workshops spelen we op een chromaat of bluesharp in C.
De leiding van het accordeon-orkest zal na het succes van vorig jaar opnieuw in de ervaren handen van Ellen Zijm liggen. Zij zal weer zorg dragen voor een afwisselend en leerzaam repertoire. Afgelopen jaren is gebleken dat de deelnemende accordeonisten het weekend als zeer inspirerend ervaren en er voor lange tijd extra motivatie uit putten.
 
Voor beide groepen geldt dat de ervaring is dat het heel verfrissend en stimulerend werkt om gedurende een heel weekend en onder andere leiding te musiceren. Daarnaast zul je merken dat je spel na zo’n weekend met sprongen vooruit gegaan is.

Op zondagmiddag rond 14.00 uur wordt het weekend afgesloten met een presentatie door beide groepen waarbij familie en vrienden van harte welkom zijn.
 
De kosten voor dit weekend bedragen 150 euro . Dit bedrag is inclusief alle workshops, twee overnachtingen, 5 maaltijden en een kopje koffie of thee tussendoor. Overige consumpties zijn voor eigen rekening (Fris €1,-   wijn/bier €2,00 ). Graag z.s.m. aanmelden i.v.m.  o.a. reserveringskosten die reeds voldaan moesten worden.
Afgelopen 2 jaar waren alle aanmeldingen en betalingen op tijd binnen. Dit voorkomt dat er betaald moet worden voor plaatsen die niet ingevuld zijn. Ik hoop dat het dit jaar weer gaat lukken om alles op tijd geregeld te krijgen en ik zie er naar uit jullie allemaal (weer) te ontmoeten! Je kunt  je aanmelden door overmaken van het inschrijfgeld o.v.v. Mierlo 2018 , je naam, instrument en voor de accordeonisten niveau , op bankrekeningnummer NL41ABNA0544213084, tnv De Notenkraker+ een mail aan: violabarends@live.nl .
 

Met muzikale groet,
Viola BarendsInfo : per e-mail : violabarends@live.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu