Orkestenfestival 2020 - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Orkestenfestival 2020

Orkestenfestival 2020
Uitnodiging NOVAM Orkestenfestival  26 april 2020
Orkestenfestival 26 april 2020 in Het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.
Het vierde orkestenfestival van de NOVAM zal plaatsvinden in het Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33 te Hilversum. We beschikken daar over 2 mooie akoestische zalen met diverse kleedkamers, het gebouw heeft verder een uitstekende horecavoorzienig!
Op dit moment hebben zich reeds 22 orkesten aangemeld, hierdoor kunnen orkesten zich alleen nog inschrijven voor de reservelijst.
Wij hopen u straks te ontmoeten als deelnemer of als luisteraar op deze inspirerende nieuwe locatie van het orkestenfestival.

Aan alle besturen en dirigenten van Accordeonorkesten,

Op zondag 26 april 2020 organiseert de orkestcommissie van de Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica de vierde editie van het  succesvolle festival voor accordeonorkesten. Het evenement zal dit keer plaatsvinden op een nieuwe fantastische en inspirerende locatie: Het Muziekcentrum van de Omroep, heuvellaan 33 te Hilversum!  We beschikken daar over 2 mooie akoestische zalen met diverse kleedkamers en inspeelruimtes, het gebouw heeft verder een uitstekende bar en horecavoorzienig. Er kunnen op de dag zelf broodjes worden besteld.
Vanaf heden is de inschrijving voor het orkestenfestival op 26 april 2020 mogelijk!

Via deze brief nodigen wij iedereen van harte uit om aan dit festival deel te nemen. Door deel te nemen krijgt uw orkest de mogelijkheid om in een concertzaal van topkwaliteit te spelen. Daarnaast biedt het ook de kans om kennis te maken met andere verenigingen. Er is open inschrijving van orkesten, de orkestcommissie hoopt dat de animo om deel te nemen aan dit evenement weer groot zal zijn. Er worden bij het festival géén punten gegeven. Orkesten kunnen ook meedoen zonder mededinging naar de prijzen, zij krijgen dan net als ieder deelnemend orkest een opbouwend juryrapport. Het gaat er vooral om dat de orkesten zoveel mogelijk naar elkaar luisteren en op ideeën worden gebracht. De jury houdt rekening met alle facetten van het musiceren, alle juryleden zullen een motiverend en positief opbouwend rapport schrijven.

Het festival zal plaatsvinden in 2  zalen tegelijk, om het jureren te vergemakkelijken zal de orkestcommissie een indeling op 2 niveaus gaan maken. De orkestcommissie deelt de ingeschreven orkesten in op grond van de opgeven werken volgens niveau-indeling van de cataloguslijst accordeonorkesten van de Novam (Zie website www.novam.net : http://www.novam.net/repetorium-literatuurlijst.html

Per zaal wordt door de jury alleen een eerste prijs toegekend. Om de orkesten op meerdere facetten te kunnen beoordelen worden er per zaal  nog 2 extra prijzen toegekend:  een Aanmoedigingsprijs en tenslotte de Programmaprijs”. De programmaprijs zal gaan naar een orkest wat de gespeelde werken goed uitvoert en een afgewogen en evenwichtig programma heeft. Het orkest laat in zijn programma meerdere stijlen “muziek“ horen, bij voorkeur origineel én bewerking. De jury kan in zijn beoordeling ook bv. letten op weinig gespeelde bijzondere literatuur of interessante nieuwe muziek.

Ieder orkest mag  5 minuten inspelen op het podium, de programmatijden van de orkesten worden alternerend: orkesten beginnen niet meer op hetzelfde moment. Op deze manier kunnen spelers eerder in een andere zaal naar elkaar luisteren. Er is geen limiet aan het aantal te spelen stukken, de maximaal toegestane tijdsduur van het programma bedraagt max. 20 speelminuten.

De kosten voor deze dag bedragen €90 voor leden NOVAM en €145 voor niet leden NOVAM .
Gelijk met de inschrijving moet het inschrijfgeld worden overgemaakt naar IBAN NL23INGB0000665608 t.n.v. NOVAM o.v.v. orkestenfestival 26 april 2020. Een aangemeld orkest krijgt het inschrijfgeld terug tot 2 maanden voor de datum van het festival, vanaf dat moment staan namelijk de vaste kosten van het orkestenfestival vast voor de Novam-organisatie.
 
Een aangemeld orkest krijgt alleen inschrijfgeld terug tot 3 maanden voor de datum van het festival. Vanaf dat moment staan namelijk de vaste kosten van het orkestenfestival vast voor de Novam-organisatie.


Wij hopen U op 26 april 2020 in grote getale weer te mogen ontmoeten op het vierde accordeon-orkestenfestival nieuwe stijl in Hilversum!

Mochten er nog vragen zijn m.b.t. tot het festival, stuur uw vraag dan naar christa.novam@gmail.com

Met vriendelijke groeten,
namens de orkestencommissie NOVAM
Christa Groeneveld

Orkestcommissie NOVAM:
Tim Fletcher
Christa Groeneveld
Leo van Lierop
Evert van Amsterdam
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu